fredag 28 september 2012

Designkryssning till Helsingfors 11-13 Juni 2012

En sen rappport från vår "Design Kryssning" till Helsingfors 11-12 Juni.
Kryssningen arrangerades av Svensk Form, Arkitektmuseet & SVID i samarbete med Viking Line och World Design Capital Helsinki 2012.

Väl ombord på M/S Mariella hölls ett seminarium med tema "Den attraktiva staden" och frågor som... Vilken roll spelar arkitektur och design i att utveckla samhället? diskuterades och pratades det run av, bla. Marco Steinberg (Direktör i startegisk design på Finska Sitra) och Ia Hjärre från Dive Architects.

De båda kvällarna hölls det Pecha Kucha med intressanta talare.

Vi mingalde, åt goda middagar och underhölls av sång och berättelse av Arja Sajomnmaa som följde oss under hela resan. Lördag kväll fick vi även lyssna på Wille Crafoord och Staffan Hellström.

Vår dag i Helsingfors tog oss genom hela Helsingfors, där det finns mycket intressant artitektur, vi gjorde även en mellanlandning på "Arabia"...




















... och avslutade rundturen på "Paviljongen" som är hjärtat av Världens designhuvudsatd, där WDC direktören Pekka Timonen hälsade oss välkomna och bjöd på lättare tilltugg. Paviljonen är uppbyggd i finskt hållbart trä och planerad av studenter och experter på Aalto universitetets trästudio.


















Tänk vad man kan bygga av träpallar, fungerande och fräckt...








En spännande, intressant & trevlig kryssning, som tog slut allt för snabbt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar